Foto:  reuters
ook dat nog

MacKenzie Scott, ex-vrouw van Jeff Bezos, vraagt na anderhalf jaar scheiding aan van tweede echtgenoot

Ook het tweede huwelijk van MacKenzie Scott, de ex-vrouw van Amazon-oprichter Jeff Bezos, is op de klippen gelopen. Scott heeft de scheiding aangevraagd van Dan Jewett, een fysicaleraar met wie ze vorig jaar trouwde.

Na een huwelijk van 26 jaar gingen MacKenzie Scott en Jeff Bezos in 2019 uit elkaar. De scheiding maakte van Scott in één klap de rijkste vrouw ter wereld: haar fortuin werd op dat moment geschat op zo’n 50 miljard euro.

Sindsdien heeft de filantrope en romanschrijver miljarden weggegeven aan goede doelen. Een maand na haar scheiding met Bezos werd ze al lid van ‘The giving pledge’, een campagne die de rijksten van deze wereld aanmoedigt om de helft van hun fortuin weg te schenken.

Ondertussen had ze ook opnieuw de liefde gevonden. Op de – zeer prestigieuze – privéschool van haar kinderen leerde ze de natuurkundeleraar Dan Jewett kennen. De twee gaven elkaar vorig jaar in maart het jawoord in Californië.

Maar het sprookje zit er al op: MacKenzie Scott heeft de scheiding aangevraagd. Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat ‘meneer Jewett de echtscheiding niet betwist’.

Op een bepaald moment schreef Dan Jewett in een open brief op de site van ‘The Giving Pledge’ dat hij ‘dankbaar was het uitzonderlijke voorrecht te hebben om de kans te hebben om zoveel goeds te doen’.

‘Door een gelukkig toeval ben ik getrouwd met een van de meest genereuze en aardigste mensen die ik ken en ben daardoor in de mogelijkheid gekomen om een enorme financiële steun aan anderen te verlenen.’

Woensdag bleek dat de betreffende brief niet langer op de site van de organisatie stond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen