Foto:  Verheecke Myriam

Brede opklaringen na ochtendgrijs

Na het oplossen van het ochtendgrijs krijgen we vrijdag brede opklaringen. Later neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het westen. Het blijft nog droog.

De maxima lopen op van 11 tot 17 graden, meldt het KMI.

’s Avonds wordt het zwaarbewolkt en gaat het vanuit het westen regenen. Tijdens de nacht trekt de regen geleidelijk naar het oosten, maar aan de achterzijde van de regenzone vallen er nog enkele buien. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 13 graden aan zee. De matige zuidwestenwind neemt toe tot vrij krachtig. Aan zee staat er een vrij krachtige tot soms krachtige wind. Rukwinden tot 65 kilometer per uur zijn mogelijk.

Zaterdag wordt het wisselvallig met buien en maxima tot 18 graden. Vooral op het Ardens reliëf en langs de grens met Nederland zijn de buien talrijk en actief, eventueel vergezeld met een donderslag. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee soms krachtig uit het westen tot zuidwesten. Rukwinden tot 55 kilometer per uur zijn mogelijk.

Zondag valt er opnieuw mogelijk veel regen. Begin volgende week wordt het droger en rustiger met maxima rond 17 of 18 graden in het centrum.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen