Foto: belga

Minister Van Quickenborne heeft safehouse mogen verlaten

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft zijn safehouse, waar hij sinds eind vorige week verbleef, mogen verlaten. De minister tekende donderdagnamiddag present op een plechtigheid in Etterbeek.

De minister werd donderdagnamiddag gespot aan de zijde van Koning Filip, premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ze woonden een plechtigheid bij ter ere van de vijftigste verjaardag van de Directie van de speciale eenheden van de federale politie.

Van Quickenborne zat ondergedoken op een geheime locatie met zijn echtgenote en twee kinderen nadat een poging om hem te ontvoeren werd verijdeld. Die poging kwam vanuit het drugsmilieu.

‘Gisteravond is de beslissing genomen dat ik het safehouse mocht verlaten’, zei de minister van Justitie. ‘Ik sta wel nog steeds onder hoge beveiliging en moet mijn verplaatsingen dus beperken tot het essentiële. Maar ik vond het belangrijk hier vandaag aanwezig te zijn, omdat ik deze mensen, die elke dag klaarstaan om ons te beschermen, dankbaar ben voor hun inzet, toewijding en werk.’ Het is onduidelijk of de minister al opnieuw in zijn eigen woning woont.

Van Quickenborne was ook aanwezig tijdens de plenaire zitting van de Kamer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen