Foto:  afp

Remco Evenepoel schenkt rode leiderstrui van Vuelta aan Warmste Week

Vanaf vandaag kan iedereen een actie organiseren om De Warmste Week te steunen. Wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel bijt de spits af: hij schenkt zijn rode leiderstrui uit de Vuelta weg. Wie een sms stuurt, maakt kans op dat truitje en steunt zo alle goede doelen.

De gaststad van De Warmste Week is deze keer Hasselt, tussen 19 en 24 december. Het Stadspark zal er in de week voor kerstdag het decor vormen voor de solidariteitsactie van de VRT, met Ketnet, Eén, VRT MAX, Studio Brussel en MNM als dragende merken.

Een jury selecteerde 270 projecten rond het thema kansarmoede. De volledige lijst is terug te vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting. Wie een actie wil registreren om geld in te zamelen voor een van de projecten, kan dat doen via de website van De Warmste Week.

Wielersensatie Remco Evenepoel zette de eerste actie op. De wereldkampioen en winnaar van de Ronde van Spanje schenkt zijn rode leiderstrui weg. Via een sms met als boodschap REMCO naar 4342 maakt iedereen kans op het truitje en worden meteen ook alle projecten van De Warmste Week gesteund. De opbrengst van de actie gaat integraal naar het DWW Fonds, dat de projecten financieel steunt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen