Foto:  isopix

Mathieu van der Poel krijgt 1.000 euro boete na incident in hotel

Wielrenner Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld voor het aanvallen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter gaf hem een boete van 1.000 Australische dollar voor het aanvallen van een meisje en vijfhonderd dollar voor het andere meisje. Dat is omgerekend 1.011 euro.

De rechter rekende het Van der Poel zwaar aan dat hij het recht in eigen hand nam. Volgens de rechter had hij dat niet mogen doen, maar had hij de beveiliging van het hotel moeten bellen.

Van der Poel bracht de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 zou hebben geduwd. Dat deed hij omdat ze lawaai maakten en herhaaldelijk op zijn deur klopten. Hij raakte daardoor gefrustreerd omdat hij niet kon slapen vlak voor zijn deelname aan het WK.

Vandaag naar huis

De rechter hield er geen rekening mee dat hij een professionele sporter is. Het feit dat hij deelnam aan een grote wedstrijd was voor de rechter geen verzachtende omstandigheid. De rechtszaak tegen de wielrenner zou eigenlijk dinsdag plaatsvinden, maar omdat hij vandaag naar huis vliegt, werd de agenda van de rechtbank aangepast. De advocaat van Van der Poel had daarom gevraagd.

Zijn advocaat zegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak en hoopt op vrijspraak van de renner, maar dat belet een terugkeer niet. Van der Poel wilde na afloop van de rechtszaak niet reageren. Van der Poel kreeg zijn paspoort terug en kreeg de toestemming om met de rest van de Nederlandse federatie naar huis terug te vliegen. Hij zou wel drie jaar lang Australië niet meer binnen mogen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen