Foto:  rr
Verkeersdrama

Koppel overleden bij zwaar ongeval in Lier

Een verkeersongeval in Koningshooikt (Lier) is zondagochtend uitgedraaid op een drama. In een auto die tegen een rotonde botste en meters ver werd weggekatapulteerd, vielen zes slachtoffers. Twee onder hen zijn ter plaatse overleden.

Bij de hulpdiensten liep zondagochtend omstreeks 3.30u de oproep voor het zwaar verkeersongeval binnen. Even voordien reed op de Aarschotsesteenweg (N10) een Porsche Panamera met zes inzittenden in de richting van Lier. Aan de fabriek van Van Hool botste de bestuurder tegen de rotonde op het kruispunt met Hazendonk. Door de klap werd het voertuig meters ver weggekatapulteerd.

Twee mensen, een koppel uit de buurt, zijn ter plaatse overleden. Voor hen kwam alle hulp te laat. Uit het verhakkelde wrak haalde de brandweer drie zwaargewonde slachtoffers en nog een ander gewond slachtoffer. Er zaten vier passagiers op de achterbank.

Op de Aarschotsesteenweg, een gewestweg, geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De plek waar het ongeval gebeurde, staat bij de lokale politie niet bekend als een zwart punt. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. ‘Er zijn sterke aanwijzingen dat snelheid een rol speelde. Andere omstandigheden die meespeelden, zijn voorwerp van het onderzoek dat we hebben ingesteld’, zegt Stéphanie Chomé, woordvoerder van het parket Antwerpen.

Alle slachtoffers zijn afkomstig uit de streek van Lier, eentje uit Mechelen. De slachtoffers zouden een groep vrienden zijn die op terugweg waren van een trouwfeest in Berlaar-Heikant. Het overleden koppel laat twee dochtertjes na. Op de plek van het ongeval werden zondag al bloemen neergelegd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen