Foto:  belga

Belgian Cats winnen van Puerto Rico

De Belgian Cats hebben op het WK basketbal gewonnen van Puerto Rico. Het was hun tweede zege.

De Belgian Cats hebben hun derde wedstrijd op het WK basketbal gewonnen. Na verlies tegen de VS en winst tegen Zuid-Korea, werd vanmiddag gewonnen tegen Puerto Rico met 68-65. De kwartfinale komt in zicht.

De Cats startten als vijfde op de FIBA-ranking als favoriet tegen de nummer 17, maar konden de hele wedstrijd geen afstand nemen van hun tegenstanders. Daarvoor misten ze te veel shots. Na het eerste quarter stond het 12-11 en bij de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht: 31-31.

Na de pauze bleef het verschil miniem, al mochten de Cats het laatste quarter van 10 minuten wel met een voorsprong van een punt (49-48) aanvatten. Ook dat werd een nagelbijter waarin het team van bondscoach Valéry Demory uiteindelijk met drie punten verschil aan het langste eind trok.

Kyara Linskens werd topschutter bij de Belgen met 24 punten. Ze plukte ook 13 rebounds. Antonia Delaere eindigde met 13 punten, Emma Meesseman was goed voor 12 rebounds, 11 assists en 6 punten. De Cats eindigden met een laag scoringspercentage van 38 procent (29 op 77).

Eerder deze week verloren de Belgian Cats hun openingswedstrijd tegen de Verenigde Staten, de topfavoriet, met 87-72 en wonnen ze aansluitend met 84-61 van Zuid-Korea. In groep A spelen ze maandag (om 3u30) nog tegen Bosnië en Herzegovina en dinsdag (om 5u30) tegen China.

Vroeger vandaag wonnen de VS met 77-63 van China en verzekerden zich zo als eerste van een ticket voor de kwartfinales. De Koreanen waren met 99-66 te sterk voor de Bosniërs. De eerste vier in de poule stoten door naar de kwartfinales.

In 2018, bij hun eerste WK-deelname, eindigden de Cats in Tenerife net naast het podium op de vierde plaats.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen