Foto:  belga

Ex-advocaat Pol Vandemeulebroucke veroordeeld tot 21 maanden cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag een criminele organisatie veroordeeld die grote partijen cocaïne had ingevoerd vanuit Zuid-Amerika. Ex-advocaat Pol Vandemeulebroucke kreeg 21 maanden celstraf voor onder meer lidmaatschap van een criminele organisatie en schending van zijn beroepsgeheim.

Achttien beklaagden kregen celstraffen tot tien jaar en boetes tot 80.000 euro. Er werd een illegaal vermogen van 2,3 miljoen euro verbeurdverklaard.

Ook ex-advocaat Pol Vandemeulebroucke stond mee terecht, omdat hij het onderzoek had proberen te sturen, weg van een verdachte met wie hij bevriend was. Hij werd veroordeeld tot 21 maanden cel en 4.800 euro boete voor onder meer lidmaatschap van een criminele organisatie en schending van zijn beroepsgeheim.

Vandemeulebroucke werd vorig jaar ook al veroordeeld tot twaalf maanden celstraf voor deelname aan een andere criminele organisatie, die van een Albanese cocaïnehandelaar. Nadat het Hof van Cassatie het beroep tegen die veroordeling door het Antwerpse hof van beroep had verworpen, vroeg Vandemeulebroucke zijn schrapping aan als advocaat.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen