Foto:  belga

Swingende Belgian Cats kennen geen problemen met Zuid-Korea in tweede WK-match

Geen problemen voor de Belgian Cats tegen Zuid-Korea. Met swingend basketbal realiseerden ze in de tweede groepswedstrijd op het WK in het Australische Sydney een afgetekende overwinning. De selectie van bondscoach Valéry Demory is meteen ‘back on track’ voor een stek in de kwartfinale op het WK. ‘Morgen bevestigen tegen Puerto Rico is nu de boodschap,’ zei Antonia Delaere.

De Belgian Cats keken tegen Zuid-Korea eventjes tegen een achterstand (5-8) aan, maar namen in de studieronde toch snel de wedstrijd over. Een secure Julie Vanloo dropte bommen, zorgde voor de versnelling en stuwde de Cats na 9-8 naar een 15-8 bonus. De Belgian Cats verzorgden hun defense en pakten uit met verschillende fast-breaks. Hind Ben Abdelkader was vinnig, Julie Allemand dirigeerde en Emma Meesseman scoorde, plukte rebounds en gaf assists. De score evolueerde dan ook van 19-10 naar een 26-12 Belgische voorsprong na het eerste kwart. Zuid-Korea scoorde met collectieve driepunters, maar de Belgische meiden bleven snelheid maken, domineerden de rebound en liepen verder weg naar een 38-20 tussenstand. Vanloo bleef scoren en met de steun van Allemand en Abdelkader hadden de Cats bij 45-24 een ‘twintiger’ op zak. Bondscoach Valéry Demory roteerde met vele speelsters en zag zijn Belgian Cats de eerste helft afsluiten met een 50-30 bonus.

In het derde kwart toonde Abdelkader haar klasse door uit te pakken met drie driepunters. Zuid-Korea was echter taai en wilde niet wijken: 53-33 en 58-41. De Cats hapten eventjes naar adem, verloren het derde kwart nipt (19-20) maar begonnen het laatste schuifje toch met een 69-50 voorsprong. De Cats begonnen moeizaam aan het laatste kwart (69-54), maar vonden uiteindelijk toch weer het juiste ritme. Billie en Becky Massey scoorden en bij 75-54 was de twintiger opnieuw een feit.

Bondscoach Valéry Demory bracht alle speelsters on court en Zuid-Korea kon in de slotminuut wat milderen. De knappe Belgische zege kwam uiteraard niet meer in gevaar. Julie Allemand (13 punten, 4 rebounds, 8 assists), Emma Meesseman (9 punten, 10 rebounds, 7 assists), topschutster Hind Ben Abdelkader (17 punten), Antonia Delaere (10 punten) en Julie Vanloo (14 punten, waaronder 4 op 7 driepunters) waren bij een collectief (tien speelsters kwamen tot scoren) België de sterkhouders.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen