Foto:  reuters

Trump krijgt week tijd om te bewijzen dat FBI zelf bewijsmateriaal achtergelaten heeft

Donald Trump krijgt tot 30 september de tijd om aan te tonen dat zijn bewering dat de FBI bewijsmateriaal in zijn landgoed geplaatst zou hebben, waar is. Dat schrijft The Washington Post donderdag.

Tijdens de huiszoeking op het landgoed Mar-a-Lago van de Amerikaanse ex-president troffen medewerkers van de FBI er informatie aan die ze daar volgens Trump zelf achtergelaten zouden hebben. De oud-president en zijn advocaten herhaalden die claim de voorbije weken meermaals, maar hebben daar tot op heden nog geen bewijs voor geleverd, noch hebben ze aangegeven om welke papieren het precies gaat.

Een vorige week door de rechtbank aangestelde onafhankelijke controleur, oud-rechter Raymond Dearie, geeft Trump nu een ‘allerlaatste kans’ om aan te geven om welke documenten het precies gaat. Tegen maandag moet de regering kopieën van alle niet-geclassificeerde items aan Trumps advocaten bezorgen.

Vervolgens moet het team van Trump een verklaring opstellen waarin ze oplijsten welke documenten in Mar-a-Lago door iemand anders achtergelaten werden. Dearie moet de ruim 11.000 overheidsdocumenten, waarvan er sommige het hoogste niveau van geheimhouding hebben, beoordelen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen