Foto:  Action Images via Reuters

Roger Federer speelt dubbel met Rafael Nadal in laatste match van zijn carrière

Roger Federer speelt vrijdagavond in de Laver Cup, in de laatste wedstrijd van zijn carrière, aan de zijde van zijn eeuwige concurrent Rafael Nadal in het dubbelspel. Dat maakten de organisatoren van het toernooi in Londen bekend. Hun tegenstanders zijn de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe.

Nadal kijkt uit naar een ‘onvergetelijk’ dubbelspel met Federer. ‘Het zal een historisch moment zijn. Een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste speler in mijn tennisloopbaan gaat weg. Uiteindelijk is dit een moeilijk moment, maar ik ben vooral enthousiast en dankbaar om met hem te spelen’, aldus de Spanjaard.

Federer noemt Nadal de lastigste rivaal tijdens zijn loopbaan. ‘Ik denk dat het een mooie boodschap is voor de sport, en zelfs daarbuiten, dat we elk zo’n carrière hadden en eindigen met een goede verstandhouding. Daarom vind ik het geweldig om samen met hem mijn laatste wedstrijd te spelen’, zegt hij.

Vorige week maakte de 41-jarige Federer bekend dat hij na de Laver Cup zijn carrière beëindigt. Vanwege knieproblemen kwam hij niet meer in actie sinds zijn uitschakeling in de kwartfinales van Wimbledon in juli 2021. Die knieproblemen verhinderen hem ook in het enkelspel op de Laver Cup uit te komen. Hij wilde wel graag nog een dubbelspel afwerken.

Op de Laver Cup, die komend weekend in Londen plaatsvindt, neemt Team Europa het op tegen Team Wereld. De kapitein van Team Wereld, John McEnroe, en de toernooidirectie gaan akkoord met het plan van Federer. De zes spelers van elke ploeg moeten normaal gezien een of twee van de voorziene negen enkelwedstrijden spelen.

Federer won in zijn carrière twintig grandslam- en 103 ATP-toernooien. Hij stond 310 weken op de eerste plaats van de ATP-ranking.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden