camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

facebook

Meta wil 10 procent besparen en schrapt banen

donderdag 22 september 2022 om 3.25 uur

Het hoofdkwartier van Meta in Californië. getty

Het Facebook-moederbedrijf Meta wil de kosten in de komende maanden met minstens 10 procent verlagen. Dat beweren ingewijden tegenover The Wall Street Journal en Dow Jones.

Om die besparingen te realiseren, denkt het bedrijf volgens The Wall Street Journal vooral aan een interne reorganisatie. Werknemers die daardoor hun huidige functie zullen zien verdwijnen, zouden maar een heel beperkte tijd krijgen om over te schakelen naar een andere functie binnen Meta. De hoop is dat werknemers er daardoor voor zullen kiezen om vrijwillig te vertrekken, waardoor naakte ontslagen zoveel mogelijk worden vermeden.

Meta denkt er verder ook aan om te besparen op overheadkosten en op het budget dat het jaarlijks opzijzet voor externe consultants.

Het socialemediabedrijf verkeert al langer in woelig vaarwater. Vooral het Chinese platform Tiktok blijkt een te duchten concurrent. In juli moest Meta voor de eerste keer ooit bekendmaken dat zijn kwartaalresultaten lager lagen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Een woordvoerder van Meta verwees na vragen van The Wall Street Journal naar een statement van ceo Mark Zuckerberg, die deze zomer al had gezegd dat het bedrijf ‘meer zou moeten doen, met minder middelen’. Het is evenwel de eerste keer dat het socialemediabedrijf ook de stap zet naar het effectief schrappen van banen. (pvm)

Aangeraden

Niet te missen