Foto:  Photo News

Braziliaanse voetballegende Ronaldinho doet Ghelamco Arena vollopen

‘Geef me een bal en ik ben gelukkig’, had Ronaldinho vooraf gezegd. Dat bleek, want geen moment eerder sinds hij maandag in België arriveerde, straalde hij meer dan onder ex-collega’s.

Tot voor de galamatch tussen de ‘legendes’ van AA Gent en Standard wilde iedereen wel een stukje van hem. Selfies, handtekeningen, een handdruk: geen moment is de 42-jarige ster op zijn gemak. Vandaar dat de Braziliaan een eigen kleedkamer kreeg in de Ghelamco Arena. Een volledige hotelverdieping had de Braziliaanse afvaardiging – slechts zes man sterk – ook.

Maar op het veld was hij eindelijk verlost van een bodyguard en kon hij verbroederen. Sommigen kende hij al: Oguchi Onyewu, ex-ploegmaat bij AC Milan of Khalilou Fadiga, zelf wereldbekend. ‘Wat een nederige gast, zoals hij met iedereen praatte’, sprak landgenoot Renato Neto, star struck. In de ‘wedstrijd’ werden meer no-lookpasses gegeven dan er broekjes spanden. Als R10, die een elastico én een schwalbe toonde, zelf aan de bal kwam, ging het (bijna volle) stadion roepen. Alleen hadden sommige oud-profs soms meer zin om zelf te schitteren dan het publiek te gunnen wat ze wilden.

De legendes van Standard wonnen overigens met 2-4 na goals van Vandooren, Legear en Ronaldinho (2). Eentje bleek zelfs een no-lookgoal. Donderdag vliegt hij al naar zijn volgende bestemming: Ecuador.

De 0-1 kwam van de voet van Legear. De ex-speler van Standard werd uitstekend bediend door Gonzague Vandooren, de man met de gouden linker. Enkele minuten later zette diezelfde Vandooren de 0-2 op het bord met een volley na een heerlijke no-lookpass van Legear.

Tijdens de tweede helft kon ook Ronaldinho twee keer scoren, weliswaar vanop de stip en met een (no-look) intikker na een knappe combinatie met Paul-José Mpoku.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen