Foto: ap
ook dat nog

Trudeau verdedigt zijn vertolking van ‘Bohemian rhapsody’ net voor begrafenis Queen

Het team van de Justin Trudeau heeft uitleg gegeven bij beelden die zijn opgedoken van een zingende Canadese premier in een Londense hotellobby. Dat hij zich daar twee dagen voor de begrafenis van koningin Elizabeth II liet gaan op ‘Bohemian rhapsody’, werd niet door iedereen gesmaakt.

In de korte video die intussen al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken werd, is te zien hoe Trudeau zich uitleeft aan de piano in de lobby van het Londense Corinthia Hotel. Trudeau, in T-shirt, zingt terwijl Gregory Charles, een bekende Canadese pianist, ‘Bohemian rhapsody’ van de Britse rockband Queen speelt.

Het kwam de premier in Canada op kritiek te staan van sommige politieke commentatoren, die hem een gebrek aan decorum verweten, zo kort voor de begrafenis van die andere Queen. Een woordvoerder van de premier haastte zich om het muzikale intermezzo te kaderen. ‘Na het avondeten zaterdag trok de premier naar een kleine bijeenkomst waarbij de Canadese delegatie een eerbetoon bracht aan het leven van Hare Majesteit.

Hij ‘nam daarbij deel aan verschillende activiteiten’, aldus de woordvoerder nog. Charles speelde enkele nummers op de bijeenkomst. ‘Daarop begonnen sommige leden van de delegatie, onder wie de premier, mee te zingen.’

De pianist, met roots in Trinidad, vertelde na afloop aan de krant Globe and mail dat de avond hem deed denken aan Caraïbische uitvaarten, waarbij ook plaats is voor lichtheid en viering. ‘Iedereen zong twee uur lang met me mee. Het was heel plezierig.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden