Foto:  BELGA

Dode door insuline in woonzorgcentrum waarover Crevits sprak is volgens parket natuurlijk overlijden

Volgens het parket van Limburg is er geen kwaad opzet in het spel bij een nieuwe dode in een woonzorgcentrum. Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) had eerder gezegd dat er opnieuw een dode was gevallen na een inspuiting met insuline.

Het parket van Limburg bevestigde dat er een gerechtelijk onderzoek is gevoerd naar een mogelijk verdacht overlijden in een woonzorgcentrum in Halen. Het onderzoek was opgestart naar aanleiding van het overlijden van een vrouw. Er waren aanwijzingen dat er insuline zou gebruikt zijn geweest maar onderzoek wees uit dat er geen sprake van insuline is.

‘Het gerechtelijk onderzoek zit in een eindfase. Er is momenteel geen verdere informatie dat er kwaad opzet mee gemoeid zou zijn’, aldus Bruno Coppin, persmagistraat van het parket van Limburg.

Info nog niet gekregen

Minister Crevits had dinsdag in het parlement verklaard dat er nog een geval bekend was waarbij een bewoner is overleden door een dosis insuline. ‘Er is een derde situatie bekend waarbij er een bewoner werd opgenomen in het ziekenhuis na een inspuiting met insuline, hoewel de bewoner geen diabetespatiënt was. Die persoon is later overleden.’

Het kabinet-Crevits laat weten dat het die informatie van het Limburgse parket nog niet had of heeft gekregen en dat de minister in het parlement dan ook heeft geantwoord op basis van de beschikbare informatie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen