Foto:  Ivan Put
Voetbal

Eerste vrouw en topman VBO in raad van bestuur Pro League

De Pro League heeft een nieuwe raad van bestuur. Daarin zetelt met Isabelle Mazzara, algemeen directeur van de ULB en voorzitter van het Franstalige gemeenschapsonderwijs, voor het eerst een vrouw. Ook VBO-voorzitter Bart De Smet en Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute zijn verkozen.

De Pro League heeft er een historische algemene vergadering opzitten. Voor het eerst werden twee onafhankelijken opgenomen in de raad van bestuur van de organisatie van profvoetbalclubs. Daarbij ook voor het eerst een vrouw. De Brusselse Isabelle Mazzara deed ervaring op met het voetbal als oud-voorzitter van het directiecomité van de FOD Binnenlandse Zaken, dat onder meer de Voetbalcel onder haar hoede heeft. Ook Bart De Smet, voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en verzekeraar Ageas, is verkozen tot onafhankelijke bestuurder.

De voetbalclubs zelf vaardigen nog vier bestuurders af. Daarbij één nieuwe naam: Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute zal samen met Antwerp-ceo Sven Jaecques de zes grootste clubs vertegenwoordigen. Union-ceo Philippe Bormans is verkozen namens de twaalf kleinere clubs in 1A. De Challenger Pro League, de voormalige tweede klasse, heeft Lommel-directeur Harm van Veldhoven in het bestuur.

Een voorzitter werd vandaag niet verkozen. Wouter Vandenhaute werd als kanshebber naar voren geschoven maar is (nog) geen kandidaat. Bij gebrek aan een voorzitter neemt ceo Lorin Parys de functie waar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen