Foto: kbvb

Dit zijn de nieuwe truitjes van de Rode Duivels en de Red Flames

De Rode Duivels zullen in hun aankomende wedstrijd tegen Wales in de Nations League aantreden in een nieuw shirt. Ook de Red Flames zullen hetzelfde shirt met vlammenprint op de mouwen dragen.

Het nieuwe thuistenue voor de Rode Duivels en Red Flames was al gelekt, en werd niet echt gesmaakt door het publiek, zo bleek uit de eerste reacties online. Het was alleszins geen foute informatie, blijkt nu de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) en sponsor Adidas het officiële persbericht hebben uitgestuurd.

De vlammenprint – die ook terugkeert op de sokken – is ‘een rechtstreekse reflectie van elementen die men met zowel de Duivels als Flames associeert, en een herinnering aan wat tegenstanders kunnen verwachten van een wedstrijd tegen een Belgisch team’, aldus het persbericht. Het tenue bestaat verder uit zwarte shorts en de spelersnamen en nummers, ook die voor de fans, zijn geel.

De Rode Duivels trekken donderdag hun nieuwe shirt aan voor de wedstrijd tegen Wales in het Koning Boudewijnstadion. Zondag trekken ze naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Nederland. De eerstvolgende matchen van de Red Flames staan gepland voor 6 en 11 oktober, dan spelen ze barragewedstrijden tegen respectievelijk Portugal en IJsland voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Dit zijn de nieuwe truitjes van de Rode Duivels en de Red Flames
De Red Flames spelen in hetzelfde shirt.  Foto: kbvb

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden