Foto:  BELGA

Cercle Brugge laat zich de kaas van het brood eten door KV Oostende

Cercle Brugge is rode lantaarn af, maar houdt toch een slecht gevoel over aan de achtste speeldag. Halfweg de derby tegen KV Oostende zat het met 2-0 in een zetel maar vijf wissels van Yves Vanderhaeghe gooiden de match weer open. Twee strafschoppen hielpen de kustploeg nog langszij.

Met drie ploegen die op het einde van het seizoen degraderen, zit er onderin het klassement meer druk op dan ooit tevoren. Omdat Cercle de start miste (5 op 24) staat de Vereniging al een paar weken allerlaatste, bij KV Oostende lijkt het net iets vlotter te gaan, maar 9 op 24 is ook niet om over naar huis te schrijven.

Nadat de kustploeg vorige week de belangrijke thuismatch tegen Eupen won, koos Yves Vanderhaeghe voor dezelfde spelers, hij moest enkel de geschorste Albanese vervangen door Robbie D’Haese. Voor de KVO-coach was het overigens de eerste keer dat hij terugkeerde naar Cercle sinds hij er eind november vorig jaar werd ontslagen.

Dominik Thalhammer, zijn opvolger bij Cercle, maakte hier naam als de man van de press, maar tegen een rechtstreeks concurrent pakte hij het toch iets anders aan. De spitsen vlogen er deze keer niet meteen in en keken wat meer de kat uit de boom. Halve kansjes waren het gevolg. Er was een vrijschop van Dino Hotic maar de specialist kogelde pal in de Oostendse muur.

Denkey van antiheld naar held

De eerste keer dat een doelman echt aan de bak moest was na exact 23 minuten. Qua creativiteit moet Cercle het vooral van Hotic hebben en het was knap hoe hij Denkey in stelling bracht maar Hubert (ex-Cercle) redde prima met een voetveeg. De derby barstte meteen wat open en vooral de thuisploeg zocht de openingstreffer. Maar na acht matchen was het al duidelijk dat Cercle kampt met een schrijnend gebrek aan afwerking. Amper drie goals dit seizoen is daar het pijnlijk resultaat van. De Japanner Ueda bijvoorbeeld arriveerde met behoorlijke adelbrieven maar een echte afwerker lijkt hij toch niet. Het was bedenkelijk hoe hij een mooie kans over trapte. Cercle verdiende meer, maar had ook pech dat Van der Bruggen de lat trof. Maar al snel volgde een nieuw kans op strafschop nadat Medly Hotic onderuit haalde in de zestien. Maar zelfs vanop elk meter kreeg Denkey de bal niet in doel. Hij trapte zo slecht dat Hubert de bal nog uit de hoek kon halen. Gelukkig kon Denkey zijn misser snel goedmaken. Uit de daaropvolgende corner kreeg Hubert de forse kopbal van Popovic niet onder controle en met zijn linker tikte Denkey de rebound binnen. Het gaf Cercle vleugels en Ueda, jawel hij, zorgde nog voor de rust voor een dubbele voorsprong door de assist van Van der Bruggen in dank aan te nemen.

Vanderhaeghe voerde aan de rust een driedubbele wissel door. Urhoghide, Bätzner en Rocha mochten met een dikke onvoldoende binnen blijven. De vervangers Mc Geehan, Berte en Katelaris deden in eerste instantie echter amper beter.

VAR breekt match nog open

Niet Oostende maar de VAR brak de match dan toch nog open. Decostere kreeg een bal tegen de arm maar Lardot liet rustig verder spelen. De VAR dacht er anders over en er volgde een tweede strafschop. Majecki pakte uit met een magistrale reflex en stopte de penalty van Ambrose. Sakamoto was bij de pinken en legde de rebound perfect af voor jawel … Ambrose. Het venijn zat in de staart voor Cercle, want er kwam nog meer onheil met een tweede strafschop toen Robbe Decostere Ambrose neerhaalde. Deze keer liet Ambrose Majecki geen schijn van een kans. In een zenuwslopend slot en liefst vijf minuten toegevoegde tijd bleef het 2-2. Een gouden punt voor KVO en Yves Vanderhaeghe, twee verloren punten voor Cercle.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen