Foto:  Shutterstock

Nieuw Antwerps drugsgeweld - drie verdachten opgepakt

In de buurt van een vaak geviseerd pand in het Antwerpse district Merksem is een explosief gevonden. Drie verdachten zijn opgepakt.

De politie stelde vrijdagnacht verdachte handelingen vast via de mobiele camera die al een tijdje in de buurt hangt. Enkele verdachten hielden zich ter hoogte van de woning in de Rietschoorvelden in Merksem op en brachten met graffiti een boodschap aan op de gevel. Er staat onder meer “coke” te lezen.

Het snelleresponsteam kon in de directe omgeving, in de Roggestraat, een voertuig aan de kant zetten. Drie inzittenden werden gearresteerd en overgebracht naar de federale gerechtelijke politie voor verhoor.

In de Roggestraat trof de politie ook een explosief aan. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en bracht het tot ontploffing in een veilige omgeving.

Uit voorzorg werden zo’n 40 bewoners tijdelijk geëvacueerd uit hun woning. Ze werden opgevangen in enkele bussen en mochten iets na 9 uur terug naar binnen. Dovo nam het explosief mee naar natuurgebied De Oude Landen in Ekeren en maakte het daar zonder impact op de omgeving onschadelijk.

Het geviseerde pand is de ouderlijke woning van Gianni en Giorgi F., bekende namen in het drugsmilieu, meldt Gazet van Antwerpen. De broers worden gelinkt aan de groep rond Mounir El Bartali, alias Gino. Woensdagnacht ontplofte al een vuurwerkbom in de voortuin, toen zonder schade. Afgelopen zomer werd de woning ook al tweemaal beschoten en een jaar geleden werd de wagen van de familie in brand gestoken.

Eind vorige maand vonden er ook verschillende geweldsdelicten plaats in Antwerpen steevast gelinkt aan de cocaïnetrafiek. Al tien jaar neemt het drugsgeweld toe, samen met de cocaïne-invoer. (jtp)

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden