camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

elektrische auto

Tesla zet batterijfabriek in Duitsland op pauze

vrijdag 16 september 2022 om 3.25 uur

 BELGAIMAGE

De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla zet zijn project voor de bouw van een batterijfabriek in Duitsland on hold, na subsidiebeloftes in de VS. Dat schrijft The Wall Street Journal op gezag van ingewijden.

Washington D.C. kondigde in augustus aan in fiscale voordelen te voorzien voor autobouwers, wanneer batterijen voor elektrische wagens gefabriceerd en geassembleerd worden in de VS. De maatregel maakt deel uit van president Bidens Inflation Reduction Act (IRA). De wet voorziet ook in een subsidie voor de aankoop van een elektrisch voertuig die kan oplopen tot 7.500 dollar, op voorwaarde dat de eindassemblage van het voertuig in de VS gebeurt.

Tesla had tot dusver gepland om een batterijfabriek in Duitsland te bouwen, waar het al een auto­fabriek heeft nabij Berlijn, met de mogelijkheid om sommige wagens naar de VS uit te voeren. De auto­bouwer bestudeert momenteel echter de mogelijke gevolgen van de nieuwe wetgeving in de VS en zet in afwachting zijn project in Duitsland in de ijskast. Ook de stijgende energieprijzen in Europa, die alle productie in de regio duurder maken, zouden mee aan de basis van die beslissing liggen.

Autobouwer General Motors stelde al dat het plannen voor de bouw van batterijfabrieken in de VS misschien zou gaan versnellen, eenmaal IRA werd ingevoerd.

­(belga, kls)

Aangeraden

Niet te missen