Foto:  Streamz
ook dat nog

Youtubers Cemi maken langspeelfilm en keren daarvoor terug naar 1996

Het Youtube-koppel Céline Dept en Michiel Callebaut ruilen de korte vlogs en Tiktoks even in voor iets anders. Vanaf 26 oktober zijn ze te zien in de hoofdrollen van hun eerste langspeelfilm.

Dat Céline en Michiel – beter bekend als Cemi op Youtube – niet vies zijn van een challenge, weten we al langer dan vandaag. Ze hebben er online hun broodwinning van gemaakt met verschillende filmpjes. Intussen heeft het duo al meer dan anderhalf miljoen abonnees op het videoplatform. Het vormt meteen ook de plotlijn voor de film Rewind, waar Sputnik Media, Kinepolis Film Distribution (KFD) en Streamz mee hun schouders hebben onder gezet.

Het verhaal draait om de lancering van hun 500ste video. Dat moet een muziekclip worden met een mix van niemand minder dan Pat Krimson en Loredana. Maar bij de opnames van een nieuw filmpje gaat het mis. Door een technische fout met een VR-bril belandt Céline in het verleden, op een school in het jaar 1996, waar Tiktok en Youtube nog niet bestaan.

Naast Céline en Michiel zullen ook Jean-Romy Manzila (Carlos), Anaïs Jansen (Sporty-J), Ruben Degroote (Adam), Ayco Weets (Laiko), Imea Denooze (Zahra) en Kyoko Scholiers (Joyce) te zien zijn. Net als Louis Thyssen en zijn vader Peter. Terwijl Louis de Paul Peeters uit 1996 speelt, neemt Peter diezelfde rol in 2022 op.

De film komt uit op 26 oktober in de zalen, en verschijnt later ook op Streamz.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen