camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ook dat nog 

Medewerker Surinaams parlement blundert bij aankondiging Mark Rutte

Een medewerker van het Surinaamse parlement lijkt de naam van Mark Rutte te zijn vergeten, wanneer hij de Nederlandse minister-president moet aankondigen.

woensdag 14 september 2022 om 17.00 uur

De Nederlandse premier Mark Rutte en de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi. afp

Voor het eerst in veertien jaar brengt een Nederlandse regeringsleider een bezoek aan Suriname. In het parlement lijkt het even alsof ze daar zijn naam al zijn vergeten. Wanneer een medewerker de komst van Mark Rutte moet aankondigen, ontglipt de naam van de minister-president hem. Een collega neemt hem geërgerd de microfoon af en kondigt de ‘minister-president van het Koninkrijk der Nederlanden’ aan.

De Nederlandse premier lijkt de blunder alweer vergeten. Na zijn toespraak sprak hij met het Nationaal Comité Slavernijverleden en de Nationale Reparatie Commissie Suriname. Volgend jaar herdenkt Nederland 150 jaar afschaffing van slavernij in Suriname en Rutte wil dat dit in het teken zal staan van ‘erkenning voor het afschuwelijke leed dat de tot slaaf gemaakten is aangedaan. En erkenning voor het verzet dat er ook was.’ Op Twitter noemt hij het bezoek aan de voormalige kolonie van Nederland ‘vruchtbaar en geslaagd’.

Aangeraden

Niet te missen