Foto:  BELGA

Beste competitiestart ooit voor Antwerp: achtste zege op rij tegen Cercle Brugge

Antwerp vliegt door de eerste weken van de hoogste voetbalklasse. Op het veld van Cercle Brugge kwam de leider nooit in de problemen. Vincent Janssen scoorde voor de rust, Toby Alderweireld na de pauze. Stamnummer 1 startte in zijn rijke geschiedenis nooit beter aan de competitie dan dit jaar. Het behoudt zijn voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger Club Brugge.

Met een 3-0-zege tegen Westerlo evenaarde the Great Old vorige week al het clubrecord uit 1930 met zeven zeges op een rij bij de start van de competitie. Zondagmiddag mocht het daar nog een overwinning bij tellen en dus ligt het record nu echt aan diggelen: de 24 op 24 is een feit.

De Great Old mag daar vooral z’n Nederlanders voor bedanken. Het waren immers Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp die voor de vroege voorsprong zorgden tegen Cercle Brugge. Na een niet onaardig begin van groen-zwart toonde Antwerp na een vijftal minuten een flits van de kwaliteit die het heeft rondlopen. Doelman Butez zette met een verre ingooi de perfecte counter op. Ekkelenkamp kon vanop rechts voorzetten en vond Janssen, die de eerste kans van Antwerp tegen de touwen tikte. De vijfde competitietreffer in vier duels voor Janssen, de vijfde assist in vier wedstrijden voor Ekkelenkamp. Straffe statistieken van de Nederlanders, al moest die laatste op het halfuur met een blessure naar de kant. Bij Cercle was Torres op dat moment ook al met een blessure naar de kant.

Antwerp dodelijk efficiënt

Na de vroege 0-1 kwam de hoge druk van Cercle Brugge er hoe langer hoe minder uit, maar de West-Vlaamse ploeg bleef wel knokken. De rode lantaarn van de Jupiler Pro League kan elk punt gebruiken, maar er zat te veel afval in het spel van Cercle, waardoor kansen creëren nagenoeg onmogelijk was. Niet dat Antwerp zo weergaloos voetbalde, ook de competitieleider werkte een slordige partij af.

In de tweede helft liep het iets beter voor Cercle en kreeg het kansjes. Na een warrige fase legde Denkey af voor Gboho maar zijn schot wordt afgeblokt door Alderweireld. Enkele tellen later knikte Ueda naast op een hoekschop. De gelijkmaker leek stilaan in de lucht te hangen, maar net dan toonde Antwerp zich aan de overkant opnieuw dodelijk efficiënt. Op een corner van Nainggolan, die nog eens in de basis mocht beginnen, kopte Alderweireld de 0-2 binnen. Drie pogingen op doel voor Antwerp, twee binnen. Matig spel, dodelijke efficiëntie. Iets waar Cercle nog wat van kan leren.

De 0-2 betekende boeken toe voor Cercle dat troosteloos laatste blijft, terwijl Antwerp een clubrecord rijker is. Volgende week komt Seraing op bezoek bij de troepen van Mark van Bommel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen