Foto:  getty

Balsamo wint slotrit in Vuelta, Van Vleuten scoort unieke hattrick

Annemiek van Vleuten heeft na de Giro en de Tour ook de eindzege in de Vuelta gegrepen. In de slotrit, net zoals bij de mannen vanavond een criterium in de hoofdstad, kwam haar eindzege niet meer in gevaar. In de sprint schoot Lotte Kopecky duidelijk te kort tegen Elisa Balsamo.

96 kilometer rondjes draaien, dat was de opdracht van de dames in Madrid. De vroege vlucht werd gekleurd door vier dames: Karlijn Achtereekte, Sara Poidevin, Sandra Alonso en Nina Buijsman. Het peloton liet begaan, maar de voorsprong liep nooit hoog op en in de laatste 10 km werden de vluchters gegrepen. Het was wachten op de sprint en ondanks nog enkele late uitvallen kwam die verwachte krachtmeting tussen de snelle dames er. SD Worx knapte heel wat werk op voor Lotte Kopecky, maar ze kwam misschien iets te vroeg op kop. Trek-Segafredo verraste met Elisa Longo Borghini. Ze nam plots enkele lengtes, waardoor de sprint al vroeg begon. Het was evenwel haar ploegmaat Balsamo die naar de zege sprintte, vóór Kopecky.

Een mooier afscheid bestaat haast niet. De Italiaanse Elisa Balsamo van Trek-Segafredo heeft haar laatste koers in de regenboogtrui gewonnen. De jonge Italiaanse bewijst nog maar eens dat ze een van de snelste rensters is in het peloton, maar het WK-parcours in het Australische Wollongong is voor haar te zwaar om haar titel te kunnen verlengen.

Unieke trilogie

De eindzege in de vijfdaagse Ceratizit Challenge by La Vuelta gaat naar de Nederlandse Annemiek van Vleuten. De renster van Movistar greep donderdag de macht en hield makkelijk stand. Na de Giro en de Tour de France Femmes schrijft ze nu ook de derde grote wielerronde van het jaar op haar naam.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen