Foto:  AFP

Kirsten Flipkens en Edouard Roger-Vasselin verliezen finale in gemengd dubbel op US Open

Kirsten Flipkens heeft zaterdag, aan de zijde van de Fransman Edouard Roger-Vasselin, de finale in het gemengd dubbelspel verloren op de US Open. De Belgisch-Franse tandem moest na één uur en 28 minuten tennis in een supertiebreak (4-6, 6-4 en 10/7) het onderspit delven tegen het Australische duo Storm Sanders/John Peers, samen het vierde reekshoofd.

De 36-jarige Flipkens zette na Wimbledon een punt achter haar enkelcarrière in het tennis, maar ging nog door in het dubbel en gemengd dubbel. In New York, waar ze voor de dertiende keer deelnam, haalde ze voor het eerst in haar carrière een grandslamfinale. Haar laatste optreden op Flushing Meadows dateerde van 2020.

Ook voor Roger-Vasselin was het zijn eerste grandslamfinale in het gemengd dubbel. In het mannen dubbel bereikte hij al drie maal de eindstrijd van een Grand Slam. Enkel op Roland Garros in 2014 pakte hij ook de titel.

Dubbelspecialist John Peers won eerder in het mannen dubbel op de Australian Open, in 2017. Voor Storm Sanders was het haar eerste grandslamtitel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen