Foto:  belga

Mechelen boekt ruime zege op bezoek bij Kortrijk

KV Mechelen heeft op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League met 4-1 gewonnen op het veld van KV Kortrijk. Sandy Walsh (38.) en Rob Schoofs (41.) gunden Malinwa een dubbele voorsprong aan de rust. Geoffry Hairemans (53.) scoorde het derde doelpunt in zijn honderdste wedstrijd voor de club. In het slot kroonde Schoofs (90.+3) zich tot man de wedstrijd met een tweede doelpunt.

Beide ploegen toonden zich aan elkaar gewaagd in een openingsfase zonder veel spektakel. Geoffry Hairemans noteerde de eerste grote kans van de wedstrijd na ruim een kwartier spelen. Zijn schot ging rakelings naast. Met de rust in zicht besloot Mechelen een versnelling hoger te schakelen. Nikola Storm zag zijn schot aanvankelijk geweerd door Marko Ili?, maar de Servische doelman moest zich alsnog gewonnen geven op de rebound van de mee opgerukte Sandy Walsh (38.). Even later moest de Kortrijkse doelman zich opnieuw omdraaien. Kapitein Rob Schoofs (41.) dribbelde het strafschopgebied in en legde het leer vervolgens keurig weg in de hoek.

Na de hervatting kreeg een Geoffry Hairemans (53.) een geschenk tijdens zijn jubileumwedstrijd. Door uitglijden van de Kortrijkzaan Kevin Vandendriessche kon Rob Schoofs de middenvelder alleen voor doel zetten. Hairemans nam het cadeau in dank aan en tikte zijn negentiende doelpunt in loondienst van Malinwa tegen de netten. Kortrijk stribbelde nog even tegen nadat het van de VAR een penalty kreeg toegewezen na handspel van Jordi Vanlerberghe. Didier Lamkel Zé (63.) miste niet. Een remonte kreeg de thuisploeg niet meer voor elkaar. Rob Schoofs (90.+3) zette in het slot de 1-4 eindstand op het bord met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Door de overwinning stijgt KV Mechelen naar de tiende plek in de stand. Het telt nu tien punten uit acht wedstrijden. Kortrijk blijft steken op plaats twaalf met zeven eenheden.

Later op de avond gaat landskampioen Club Brugge op bezoek bij Seraing (18u15). Het hoopt vertrouwen te tanken voor zijn tweede duel in de groepsfase van de Champions League, dinsdag tegen Porto. Op hetzelfde moment geven ook Oostende en Eupen elkaar partij. OHL en Charleroi zorgen aan Den Dreef voor de laatste wedstrijd van de avond (20u45).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen