Foto:  BELGA

Red Flames moeten voorbij Portugal en IJsland op weg naar WK

De Red Flames kennen hun tegenstanders in de play-offs richting WK. Op 6 oktober trekken de Flames richting Portugal. Als ze die wedstrijd winnen, wacht op 11 oktober IJsland in eigen huis.

De Red Flames (FIFA 19) dromen nog steeds van hun eerste WK-deelname ooit, in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Daarvoor moeten ze begin oktober wel voorbij Portugal (FIFA 27) en IJsland (FIFA 14). Niet makkelijk, maar als de Flames in vorm zijn, moet dat lukken.

In de eerste ronde moesten de Belgen hopen dat ze Oostenrijk (FIFA 20) zouden ontlopen. Tijdens een oefenwedstrijd in juni wonnen de Oostenrijkers nog verdiend met 0-1 van onze landgenoten en ook op het EK kwam Oostenrijk sterk voor de dag met een kwartfinale als beloning. Met Portugal lootten de Flames dus een iets haalbaardere tegenstander. Ook in 2019 kwamen beide landen elkaar tegen in de WK-kwalificatieronde. Toen gingen de troepen van Serneels in Portugal winnen met 0-1 en werd het thuis 1-1.

Als de Flames voorbij Portugal geraken, wacht IJsland. Ook die ploeg kennen de Flames goed, want ze speelden er op het afgelopen EK nog tegen. Toen sleepten de Belgen een moeizaam gelijkspel uit de brand en hadden ze het allerminst onder de markt. De Belgen hoopten vooraf vooral om de barragewedstrijden in eigen huis te kunnen afwerken, iets wat tegen IJsland – als het zover komt – het geval zal zijn.

Maar zelfs als België erin slaagt om zowel Portugal als IJsland te verslaan, is het nog niet zeker van een WK-ticket. Slechts twee van de drie winnaars zijn op 11 oktober al zeker van het WK. Voor de derde wacht in februari nog een intercontinentaal duel in Nieuw-Zeeland.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden