Foto:  BELGA

Evenepoel wint Vuelta-etappe

Remco Evenepoel heeft in een spurt met drie de achttiende rit van de Vuelta gewonnen. De Spanjaard Enric Mas deelde op de slotklim een paar prikjes uit, maar Evenepoel pareerde gezwind.

De groep met leider Remco Evenepoel liet - zoals wel vaker de laatste dagen - een groepje wegrijden en leek zich niet om de ritzege te bekommeren. Op de slotklim gebeurde dat dan toch. Enric Mas - tweede in de stand op twee minuten - probeerde, maar Evenepoel zat meteen in het spoor. Meer: hij ging zelf in de aanval en Mas kon niet mee. Die had de hulp van ploegmaat Verona nodig om terug te kunnen keren tot bij de rode trui.

Mas probeerde het nog één keertje, op vier kilometer van het einde, maar hij zag snel het nutteloze van zijn poging in. Tegen deze Remco Evenepoel viel niets te beginnen. In de laatste hectometers pakten de laatste overgebleven vluchter, de Nederlander Gesink. Evenepoel maakte het af. Hij pakte zelfs nog een extra seconde op Mas. Met de bonificaties erbij bedraagt de voorsprong van Evenepoel nu 2’07”.

‘Dit was de perfecte dag’, zei Evenepoel. ‘Maar gedaan is het niet. Zaterdag volgt er nog een hele zware rit.’

Opgave Vine

Vroeg in de rit moest bergleider Jay Vine na een val opgeven. De 26-jarige Australiër was de revelatie van de Vuelta en won de zesde en de achtste rit. Hij was ook comfortabel leider in het bergklassement, met bijna het dubbele aantal punten van zijn ‘achtervolgers’. De trui gaat nu naar zijn eerste achtervolger, de Ecuadoriaan Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), maar die strijd ligt weer helemaal open.

In het algemeen klassement stond Vine 29ste op 55:46 van rodetruidrager Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl). Ook Carlos Rodriguez, vierde in de stand, en Mads Pedersen, leider in het puntenklassement, kwamen ten val, maar zij konden hun weg voortzetten.

Intussen verlieten al 47 renners de Vuelta.

Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen