Foto:  Frank Meurisse

Drie moorden en zes moordpogingen in rusthuis in Oostrozebeke: dader na twee jaar nog niet gevat

In een rusthuis in het West-Vlaamse Oostrozebeke zijn drie moorden en zes moordpogingen gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek van Het laatste nieuws en VTM nieuws. De bejaarden werden vergiftigd met insuline. De moorden zijn gestopt, maar de dader is nog steeds niet gevat.

De dader sloeg begin juli 2020 voor het eerst toe. Zowat een jaar lang werden verschillende bewoners van woonzorgcentrum Rozenberg ingespoten met een overdosis insuline. Drie keer resulteerde dat in een moord. Een man van 87 overleefde twee vergiftigingen, maar de derde poging werd hem uiteindelijk fataal.

Geen enkele van de slachtoffers had injecties met insuline nodig. Het woonzorgcentrum stapte naar de politie. Maar die tast nog steeds in het duister. Nochtans werden alle personeelsleden aan de tand gevoeld en werden ook familie en nabestaanden verhoord.

Onder de radar

Opvallend: in augustus 2021 hielden de moorden en moordpogingen plots op. De moorden bleven twee jaar onder de radar. Het onderzoek verliep onder embargo. Dat is uitzonderlijk en toont aan hoe groot de spanning rond het dossier is.

Bij het rusthuis wil men niet dieper ingaan op de feiten. ‘Wegens het geheim van het onderzoek’, klinkt het. ‘We hopen dat het gerecht spoedig zijn werk kan afronden.’

Het parket bevestigt dat het in november 2020 een onderzoek is gestart naar drie verdachte overlijdens. Er was sprake van een abnormale hoeveelheid insuline in het bloed. ‘Verder onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van kwaadwillig opzet’, klinkt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen