Foto:  Politie Nederland

Politie verspreidt nieuwe beelden van ‘Bolle Jos’: ‘Tips dat hij er vermoedelijk anders uitziet’

Het Nederlandse gerecht heeft meer beeldmateriaal van de gezochte Jos Leijdekkers, ook wel bekend als Bolle Jos, vrijgegeven. Omdat er tips binnenkwamen dat de man er vermoedelijk anders uitziet, is een nieuwe compositietekening gemaakt.

De 31-jarige Leijdekkers staat op de Nederlandse Nationale Opsporingslijst vanwege cocaïnehandel en geweld, ook in ons land. Er is eerder al een beloning van 75.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding.

De politie verspreidde begin mei nog een opsporingsbericht met de laatste foto’s. ‘Er kwam een tiental tips binnen over Jos Leijdekkers’, zegt de politie. ‘Op basis van die informatie werd duidelijk dat hij er nu vermoedelijk anders uitziet en hiervan is een compositietekening gemaakt. Daarnaast hebben we beeldmateriaal ontvangen waar Jos Leijdekkers op staat.’

Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. ‘Tot voor kort bestond het vermoeden dat hij in Turkije verblijft. Het onderzoek heeft echter nog geen concreet zicht op zijn verblijfplaats’, zegt de politie. Met het naar buiten brengen van het nieuwe materiaal hoopt de politie meer informatie te krijgen over waar Leijdekkers verblijft. Op een van de beelden is te zien hoe hij, in korte broek, op een tuinstoel zit.

Politie verspreidt nieuwe beelden van ‘Bolle Jos’: ‘Tips dat hij er vermoedelijk anders uitziet’
Foto:  Politie Nederland

Bolle Jos wordt door justitie in Nederland gezien als een van de hoofdrolspelers in de grootschalige handel, import en export van cocaïne in Nederland en België.

Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van Naima Jillal. De vrouw verdween in 2019 nadat zij in Amsterdam in een auto gestapt was. Op een in beslag genomen telefoon zijn foto’s gevonden van een vrouw. ‘Het vermoeden bestaat dat het om Jillal gaat en dat zij waarschijnlijk is gemarteld en niet meer in leven is’, zegt de politie hierover.

Vorig jaar raakte al bekend dat het onderzoek naar Jillal naar een loods in Antwerpen leidde. In samenwerking met de Belgische politie is daar gezocht, waarbij speurhonden en een grondradar zijn ingezet.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden