Foto: sudpresse

Michelle Martin vrijdag vrij zonder voorwaarden

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, komt vrijdag vrij zonder voorwaarden. Dat heeft Justitie gemeld aan de nabestaanden van de slachtoffers van Dutroux, zo blijkt dinsdagavond uit een post op de Facebookpagina van Paul Marchal.

Michelle Martin werd in 2004 door het hof van assisen van Aarlen tot dertig jaar cel veroordeeld voor haar medeplichtigheid bij de misdaden begaan door haar ex-man Marc Dutroux, die levenslang kreeg voor ontvoering, foltering, verkrachting en moord. Hij was verantwoordelijk voor de ontvoering van zes meisjes. Vier meisjes overleefden zijn gruweldaden niet.

Martin, die sinds 1996 in de cel zat, werd in augustus 2012 na herhaaldelijke verzoeken door de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen vervroegd vrijgelaten onder voorwaarden. Tien jaar later vallen die voorwaarden weg.

‘Het blijft moeilijk, zeker op een dag als vandaag’, reageert Paul Marchal, de vader van een van de slachtoffers, op zijn Facebookpagina. ‘Zovele jaren geleden werd An op 23 augustus uit ons leven gerukt. Het wordt allemaal nog zoveel moeilijker als je net nu een gerechtsbrief krijgt met de zakelijke melding dat de voorwaarden gekoppeld aan de voorlopige vrijheid van Martin worden geschrapt.’Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden