Foto:  REUTERS

Facebook-tijdlijn even vol vreemde berichten

De tijdlijn van heel wat Facebook-gebruikers zag er woensdagvoormiddag plots wat anders uit. In plaats van posts van vrienden en pagina’s die je leuk vindt, werden bezoekers overspoeld met vreemde berichten op pagina’s van internationale bekendheden. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van het probleem.

Verwarring op de sociale media woensdagochtend. Heel wat mensen zagen plots een hoop nonsens passeren op de pagina’s van bekendheden. Iemand die een computerspel wilde promoten op het profiel van de Amerikaanse rapper Jay-Z of mensen die vreemde boodschappen stuurden naar andere beroemdheden als Elton John, Lady Gaga of Eminem: de berichten verschijnen massaal op de tijdlijn van Facebook-gebruikers en gingen werkelijk nergens over.

Elders werden QR-codes gepost met een vage beschrijving. Vaak met de vraag om hen te volgen op Instagram of andere sociale media. Een andere rariteit was dat mensen verjaardagswensen konden zien aan personen die ze helemaal niet kennen. Het probleem beperkte zich niet alleen tot celebrity’s. Ook de pagina van het Witte Huis werd overspoeld met vreemde posts. Een ervan toont een foto van het Witte Huis met daarbij het opschrift ‘hacked’.

Facebook-tijdlijn even vol vreemde berichten
Een Facebookgebruiker spot met Facebook-baas Mark Zuckerberg, die het probleem niet meteen opgelost krijgt.  Foto:  Facebook

Veel gebruikers begonnen ook mopjes te posten. ‘Adele, ik heb dit altijd al eens willen proberen: Hello!’, post bijvoorbeeld iemand op haar pagina, voor de ogen van de wereld. Anderen schreven: ‘Mama, ik ben beroemd.’ Ook de Facebook-topman Mark Zuckerberg was onderwerp van spot. Hij kwam voor in verschillende memes, dat zijn spotprenten op het internet. Een andere man beproefde dan weer zijn geluk en postte een filmpje van hem aan de piano bij Elton John.

‘Eerder vandaag veroorzaakte een configuratiewijziging problemen in de Facebook-feed van sommige gebruikers. We hebben het probleem zo snel mogelijk verholpen en verontschuldigen ons voor het ongemak’, klinkt het bij Meta, het moederbedrijf van Facebook. Op vragen over meer details over de oorzaak of de omvang van het probleem, kreeg De Standaard nog geen antwoord.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen