Foto:  rr

‘Vrouwenhater’ Andrew Tate verbannen van Instagram en Facebook

Moederbedrijf Meta heeft de controversiële online influencer Andrew Tate officieel van Instagram en Facebook verwijderd. ‘Verheerlijking van vrouwenhaat? Niet op onze platformen.’

De voormalige kickbokser en reality-tv-ster Andrew Tate zal niet meer te vinden zijn op de grote socialemediaplatformen Instagram en Facebook. De Amerikaans-Britse influencer zou het beleid van Meta ‘ten aanzien van gevaarlijke organisaties en individuen’ hebben geschonden. Meer wou Meta over de beslissing niet kwijt.

Na Instagram en Facebook, volgt Tiktok

Meta weigert om Tate een platform aan te bieden waarop hij zijn radicale uitspraken kan verspreiden. Met zijn Instagramaccount alleen al kon hij 4,7 miljoen volgers bereiken. De online influencer was ook immens populair op Tiktok: video’s met hashtags over Tate zijn meer dan 12,7 miljard keer bekeken. Maar binnenkort zullen die video’s niet meer te zien zijn.

Tiktok werkt aan het verwijderen van zijn content die de richtlijnen schendt. ‘Vrouwenhaat is een haatdragende ideologie die niet wordt getolereerd op ons platform’, aldus een woordvoerder van Tiktok. ‘We verwijderen al weken inbreukmakende video’s en accounts en we verwelkomen het nieuws dat andere platforms ook actie ondernemen tegen deze persoon.’

Tiktok is niet de enige die socialemediabedrijven oproept om Andrew Tate te deplatformen. Ook de Britse belangengroep ‘Hope Not Hate’, die Tate een ‘gevaarlijke vrouwenhater’ noemde, steunt de oproep.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen