Wapengeweld

Alweer schietpartij in Antwerpen, daders laten boodschap achter op garagepoort

In de Lange Beeldekensstraat, in het noorden van Antwerpen, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een schietpartij plaatsgevonden. Dat bevestigt de Antwerpse politie.

De politie kreeg rond 02.30 uur een melding binnen van een schietpartij, zegt woordvoerder Willem Migom. De politie sloot de straat af tussen de Perenstraat en de Korte Van Bloerstraat, het gerechtelijk labo is ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek. Volgens een goeie bron zijn zeker acht schoten gelost.

‘DIEF’

De dader of daders viseerden onder meer een rijwoning in de straat. Ze bekladden ook de witte garagepoort met graffiti, daar staat de duidelijke boodschap ‘DIEF’ te lezen. Het heeft er dan ook alle schijn van dat dit nieuwe incident zich opnieuw situeert in het drugsmilieu.

Alweer schietpartij in Antwerpen, daders laten boodschap achter op garagepoort
Foto:  BPM

De Federale Gerechtelijke Politie trof al zes kogelhulzen ter plaatse aan. ‘Het onderzoek is nog volop aan de gang dus we sluiten niet uit dat er nog meer kogelhulzen gevonden worden’, vult Kristof Aerts van het Antwerpse parket aan. ‘Een onderzoeksrechter werd gevorderd. Er vielen gelukkig geen gewonden, de bewoners van het beschoten pand waren op het moment van de feiten niet thuis.’

Afgelopen week vonden in Antwerpen al verschillende incidenten plaats, die mogelijk gelinkt zijn aan het criminele (drugs)milieu. Zo vond donderdag een schietpartij plaats in de buurt van het Centraal Station. Dinsdagavond raakte een man zwaargewond bij een schietincident in Hoboken, een dag eerder kwam een man om op het De Coninckplein.

Alweer schietpartij in Antwerpen, daders laten boodschap achter op garagepoort
Foto:  BPM

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen