Man met wapen opgepakt na schietpartij aan Antwerps Centraal Station, ook vrachtwagen in beslag genomen

In de buurt van het Centraal Station in Antwerpen heeft in de nacht van woensdag op donderdag een schietpartij plaatsgevonden. De politie heeft twee verdachten opgepakt, onder wie een 38-jarige gewapende man.

De schietpartij vond plaats rond 3.30 uur op het Koningin Astridplein. De politie stelde een perimeter in en het gerechtelijke labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. In een glazen gebouw dat toegang geeft tot de ondergrondse parkeergarage werd een kogelinslag aangetroffen, net als enkele inslagen in een paneel dat het alcoholverbod aangeeft op het Astridplein. De nachtwaker van een hotel op het plein hoorde ’s nachts twee knallen. ‘Maar hier gebeurt zo vaak iets, ik ga al lang niet meer kijken.’

Het schietincident in de stationsbuurt is allicht gelinkt aan het criminele drugsmilieu. Er zouden geen gewonden zijn gevallen, maar de politie pakte na afloop wel een 38-jarige gewapende man op in de buurt van het De Coninckplein. ‘Hij had een wapen bij zich’, bevestigt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerpse parket. Via camerabeelden kwam ook een wagen met Nederlandse nummerplaat in de Anneessensstraat in beeld, die getakeld werd voor verder onderzoek.

De lokale politie heeft het Koningin Astridplein voor het station Antwerpen-Centraal donderdagmiddag afgezet voor verder onderzoek. Ook in de Korte Wielenstraat, dicht bij de Noorderlaan in het havengebied, was er donderdagochtend een interventie van de lokale politie. Een vrachtwagen werd door de politie aan de kant gezet en de lading werd gecontroleerd. Politie en parket onderzoeken een mogelijk verband met de vrachtwagen. Er wordt onderzocht of er drugs verstopt zaten in de container. Ook bij dat voorval werd een verdachte opgepakt.

‘Meer juridische slagkracht’

Antwerpen werd de voorbije weken regelmatig opgeschrikt door drugsgeweld. Dinsdagavond werd in Hoboken nog een man neergeschoten voor zijn woning. Vermoedelijk was de kogel bedoeld voor zijn jongere broer die met het geld van andere drugscriminelen naar het buitenland zou zijn gevlucht.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) besloot gisteren nog om drie handelszaken voor minstens een maand te sluiten nadat ze recentelijk in het vizier waren gekomen bij aanslagen in het drugsmilieu. De Wever rekt naar eigen zeggen zijn bevoegdheden zoveel mogelijk op, om de veiligheid maximaal te garanderen. ‘De mogelijkheden voor bestuurlijke handhaving zijn veel te beperkt’, zei de burgemeester, die al langer vragende partij is om de lokale overheden meer juridische slagkracht te geven.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen