Foto:  ISOPIX
Formule E

Stoffel Vandoorne kroont zich tot Formule E-kampioen in Seoel

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft in het Zuid-Koreaanse Seoel de Formule E-titel veroverd. Het Formule E-team van Mercedes kroonde zich samen met Stoffel Vandoorne tot kampioen en neemt zo met beide titels op een schitterende manier afscheid van de Formule E.

Stoffel Vandoorne ging de laatste race van het seizoen in met een voorsprong van 21 punten op Mitch Evans. Het halve werk had Vandoorne al verricht tijdens de kwalificatie door zich als vierde te kwalificeren, Mitch Evans raakte niet verder dan de dertiende plaats op de startgrid.

Het zag er dus voor aanvang van de race al goed uit voor Vandoorne, die voldoende zou hebben aan een zevende plaats om zich tot kampioen te kronen. In alle andere scenario‘s moest Evans sowieso de race winnen om zich tot kampioen te kronen, zelfs indien Vandoorne zou uitvallen.

Stoffel Vandoorne kroont zich tot Formule E-kampioen in Seoel
Foto:  ISOPIX

Bij de start bleef Vandoorne op de vierde plaats, wat verderop tijdens de eerste ronde kwam het tot een aanrijding waarbij heel wat wagens betrokken raakten. Titelrivaal Mitch kon echter doorrijden en won zo enkele plaatsen tijdens de beginfase van de race.

Tijdens de race slaagde Evans er nooit in om echt een bedreiging te vormen voor Vandoorne. Edoardo Mortara reed naar de overwinning terwijl Vandoorne na een sterke race als tweede wist te finishen en zo zijn Formule E-titel mocht vieren op het podium.

Revanche

Voor Vandoorne vormt de Formule E-titel een mooie revanche voor een teleurstellende periode bij het McLaren F1-team in 2017 en 2018. Samen met tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso beleefde hij er een erg moeilijke periode in de formule 1. De Honda-motor was niet betrouwbaar en de F1-bolide van McLaren was niet competitief.

Vandoorne volgt met zijn Formule E-titel teamgenoot Nyck de Vries op, die zich vorig jaar tot kampioen kroonde. Mercedes veroverde ook als team de Formule E-titel en neemt zo ook op een erg mooie manier afscheid van de Formule E. Het Formule E-team van Mercedes wordt volgend jaar overgenomen door McLaren. Vandoorne zal net als Nyck de Vries volgend jaar niet meer voor het team racen.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen