Foto:  ap

Minstens acht gewonden bij schietpartij in Jeruzalem

Minstens acht mensen zijn zondagochtend gewond geraakt bij een schietpartij in Jeruzalem, nabij de Klaagmuur. Drie van hen zijn ernstig gewond.

De schoten werden afgevuurd op een bus in de oude stad in Jeruzalem toen die stopte nabij bij het graf van koning David. De bus vervoerde volgens verschillende media gelovigen die de plek bezochten.

Enkele uren later werd een Palestijn ingerekend door de politie. De verdachte gaf zichzelf aan. Politiewoordvoerder Eli Levy verklaarde op de openbare radio dat de politie de terrorist te pakken had. Eerder had de woordvoerder melding gemaakt van een zoektocht naar een verdachte die op de vlucht geslagen was. Volgens Israëlische media gaat het om een 27-jarige man.

Een van de gewonden is een hoogzwangere vrouw. Volgens een woordvoerder van het Shaarei Tsedek-ziekenhuis werd een keizersnede uitgevoerd. De vrouw wordt beademd en is er erg aan toe. De gezondheidstoestand van de baby is stabiel, aldus de woordvoerder. Onder de slachtoffers zijn volgens Israëlische media ook vier Amerikanen.

Hamas: ‘Heroïsche operatie’

Premier Yair Lapid betuigde via Twitter zijn medeleven aan de slachtoffers. Hij waarschuwde ook iedereen die zulke aanvallen wil uitvoeren. ‘Wie ons kwaad wil doen, moet beseffen dat ze een prijs zullen betalen voor elk onrecht gericht tegen onze burgers’, tweette hij.

Hamas, de islamistische groepering die aan de macht is in de Gazastrook, bewierookte dan weer de ‘heroïsche operatie’, maar eiste die niet formeel op. ‘Ons volk blijft zich verzetten en met alle middelen de bezetter bestrijden’, luidde het in een persmededeling.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden