Bloementapijt fleurt Brusselse Grote Markt weer op

Op de Grote Markt in Brussel wordt van 12 tot 15 augustus de vijftigste verjaardag van het Bloementapijt gevierd. Het kleurrijke ontwerp dat dit jaar de kasseien opfleurt is geïnspireerd op het allereerste ontwerp uit 1971.

Het ontwerp van dit 22ste Bloementapijt is een herinterpretatie van het allereerste ontwerp uit 1971 van Etienne Stautemas. Het thema van dat tapijt was destijds ‘Arabesken’ en het werd gekenmerkt door zijn sierlijke vormen. De Mexicaanse kunstenares Roo Aguilar Aguado en Koen Vondenbusch, leerling van Stautemas, hebben het ontwerp een eigentijdse make-over gegeven.

De hitte speelt dit jaar ongetwijfeld een rol. ‘Het zijn geen ideale omstandigheden en de kritische grens voor bloemen is toch 30 graden. Je werkt met natuurlijke producten en dat is een risico’, zegt Karel Goethals van vzw Bloementapijt.

De bloemen werden zo laat mogelijk geplukt en zo vers mogelijk gelegd om de felle kleuren tot maandag te behouden. Er zal niet gesproeid worden met water, want daardoor zouden de bloemen gaan rotten. Naast schors en heel wat begonia’s, worden er voornamelijk dahlia’s gebruikt, want die kunnen de warmte beter doorstaan.

 

Bron: Belga

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen