Brand aan kasteel Boekenberg in Deurne onder controle, maar gebouw is verwoest

In het kasteel Boekenberg, in het Boekenbergpark in het Antwerpse Deurne, is vrijdag een hevige brand uitgebroken. De brand is grotendeels onder controle, maar de brandweer blijft wel nog nablussen.

De brand brak rond 15.30 uur uit. Doordat het kasteel begrensd wordt door een vijver, was het gebouw slechts langs een kant bereikbaar, wat de bluswerken bemoeilijkten. Het vuur is intussen grotendeels onder controle. ‘Er zijn wel nog enkele beheersbare smeulbrandjes. De brandweer blijft aanwezig op het terrein om na te blussen, wat nog enige tijd in beslag zal nemen. Vermijd intussen de omgeving. De veiligheidszone en de afgesloten delen van het park zullen worden vrijgegeven zodra dit mogelijk is’, zegt de stad.

De rook is grotendeels weg, waardoor omwonenden hun woning dus kunnen verluchten indien ze hinder ondervinden. Er hangt wel nog een brandgeur in de omgeving. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend, de politie sluit niet uit dat de brand aangestoken is. Er vielen geen gewonden.

Het kasteelgebouw, dat werd gerenoveerd voor een cohousingproject, is volledig verwoest.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen