Foto:  ISOPIX

En dan nu de nieuwe spelers inschrijven? FC Barcelona kondigt verkoop van 100 miljoen euro aandelen aan

Een belangrijke stap is gezet: FC Barcelona heeft voor 100 miljoen euro aandelen in Barça Studios verkocht. Nu zou het volgens de club ook moeten lukken om alle nieuwe spelers officieel in te schrijven bij La Liga voor de competitiestart van zaterdag.

Barça zat voor de start van het nieuwe seizoen met een groot probleem: La Liga weigerde de nieuwe spelers in te schrijven, omdat de club de Financial Fair Play regels overschreed. Er moest financiële ruimte worden vrijgemaakt en dat hebben de Catalanen nu gedaan door 24,5 procent van de aandelen van Barça Studios, het bedrijf dat alle audiovisuele content van de club aanlevert, te verkopen aan Orpheus Media voor 100 miljoen euro.

Barcelona haalde deze zomer met Robert Lewandowski (45 miljoen euro), Raphinha (58 miljoen euro), Jules Koundé (50 miljoen euro) Andreas Christensen (transfervrij) en Franck Kessié (transfervrij) al vijf nieuwe spelers binnen. De club hoopt dat vijftal nu nog voor de start van de competitie, zaterdagavond om 21 uur tegen Rayo Vallecano, in te schrijven.

Lukt dat niet, dan hebben ze nog tot eind deze maand om nog meer budget vrij te maken. De club maakt intussen druk werk van het vertrek van enkele spelers met een hoog loon zoals Memphis Depay en Frenkie de Jong. Met die laatste zijn er ook serieuze strubbelingen over zijn contract, dat volgens het huidige bestuur illegaal zou zijn gegeven door het vorige bestuur.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden