Zeventien brandweerlieden vermist na explosie bij brand in Cubaanse oliedepots

Een gigantische vuurbal verlichtte zaterdagmorgen de hemel in de Cubaanse havenstad Matanzas. De explosie vond plaats nadat vrijdagavond na een blikseminslag vuur was uitgebroken in een opslagtank voor ruwe olie. De vlammen sloegen daarna over op een tweede tank.

De ramp kostte al zeker één mensenleven. 121 personen raakten gewond, zeventien anderen zijn vermist. De vermisten zijn brandweerlui die zich naar de brand begaven op het moment dat de explosie zich voordeed. Vijf gewonden zijn in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, een dertigtal anderen zijn zwaargewond. De Cubaanse minister van Energie, Livan Arronte, raakte ook gewond.

Brandweerlieden sproeien water op de intacte tanks in een poging om ze koel te houden en te vermijden dat het vuur zich verder uitbreidt. De brand is volgens de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel nog niet onder controle. Cuba heeft om internationale hulp gevraagd.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen