Foto: afp

Mertens tekent bij Galatasaray en vindt warm onthaal in Istanboel

Rode Duivel Dries Mertens heeft met het Turkse Galatasaray een nieuwe club gevonden. Enkele dagen nadat de 35-jarige Belg heeft bekendgemaakt niet langer bij Napoli te kunnen blijven, is hij gearriveerd in Istanboel. Daar zal hij een contract tekenen voor minstens een seizoen.

Galatasaray hintte zaterdag in een filmpje al op de komst van Dries Mertens. Ondertussen is de Rode Duivel met het vliegtuig gearriveerd in Istanboel, waar hij een warme ontvangst kreeg van een massa dolenthousiaste Turkse fans. Middenvelder Lucas Torreira, op een zijspoor bij Arsenal, kwam met hetzelfde privévliegtuig naar de Turkse club.

Op sociale media doken zaterdagnamiddag beelden op Mertens die samen met vrouw Kat en zoontje Ciro vertrok vanaf de luchthaven in Brussel. De aanvaller poseerde er ook al met een sjaal van Galatasaray.

Geen Europees voetbal

De club werd al 22 keer Turks landskampioen, maar de laatste landstitel dateert al van 2019. Vorig seizoen eindigde ze bijzonder teleurstellend dertiende. Galatasaray komt dit seizoen dan ook niet in actie op het Europese toneel.

Mertens zat zonder ploeg nadat zijn contract bij Napoli, waar hij sinds 2013 aan de slag was, eind juni was afgelopen. Woensdag nam hij in een emotioneel filmpje ook officieel afscheid van de Italiaanse club. Met 148 doelpunten in 396 matchen groeide hij door de jaren heen uit tot topscorer aller tijden van de club.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen