Foto:  ap

Commerciële ruimtevluchten Virgin Galactic opnieuw uitgesteld

Het ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic van miljardair Richard Branson heeft de aanvang van commerciële ruimtevluchten opnieuw uitgesteld.

Het bedrijf denkt nu in het tweede kwartaal van volgend jaar betalende klanten naar de ruimte te brengen, terwijl het eerder mikte op de eerste drie maanden van 2023.

Virgin Galactic maakt intussen wel goede voortgang met de voorbereidingen van de commerciële vluchten, zegt topman Michael Colglazier. Zo wordt er aan een vloot van ruimtevaartuigen gewerkt waardoor een grootschaligere opzet van de activiteiten mogelijk wordt.

Door de voorbereidingen voor de commerciële vluchten stegen de kosten van Virgin Galactic de afgelopen maanden sterk, terwijl er minder inkomsten waren. Dat alles leidde tot een verlies van 111 miljoen dollar in het tweede kwartaal, omgerekend 108 miljoen euro. Een jaar geleden was het verlies van het ruimtevaartbedrijf nog 94 miljoen dollar.

De aandelen van het ruimtevaartbedrijf op de beurs van New York tuimelden donderdag met 7,6 procent tot 7,57 dollar per aandeel. Virgin Galactic verloor dit jaar al 39 procent van zijn beurswaarde.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen