Opnieuw erg lange wachtrijen aan centra voor autokeuring, politie roept op om niet te gaan

Net als de voorbije dagen is het vrijdag bijzonder druk aan de autokeuringsstations in West- en Oost-Vlaanderen. Ook elders in Vlaanderen is de drukte voelbaar. ‘Kom niet’, roept de politie op.

‘Wij raden aan/vragen om niet naar de autokeuring in Beveren (Roeselare-Beveren, red.) te komen. Er staat een lange wachtrij. Zo zag het er vanmorgen uit’, schrijft de lokale politie bij een video van een honderden meters lange file. De politie in Eeklo riep ook al op om daar vrijdag niet naar de keuring te komen.

Omdat de autokeuring weer zonder afspraak open is, is het al enkele dagen immens druk. Mensen klagen al dagenlang over urenlang in de auto zitten en aanschuiven, en vrijdag dreigt nog drukker te worden. De druktebarometer toont dat het ook vrijdag in nagenoeg alle centra druk tot zeer druk is, enkele zijn ook volzet en gesloten.

Door de drukte schakelt Sbat, met keuringscentra in Oost-Vlaanderen, over op een systeem met tijdslots. Dat laat het bedrijf weten op zijn website.

‘Dit systeem wordt ingevoerd omdat wij gemerkt hebben dat anders belangrijke hoofdwegen en kruispunten geblokkeerd worden door de rij wachtenden’, klinkt het. ‘In samenspraak met lokale gemeentebesturen en de politie werd dit afgesproken. De mobiliteit van doorgaand verkeer is immers belangrijk. De wegcode dient te allen tijde gerespecteerd. In geval van blokkeringen zal de politie optreden.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen