Drie doden na blikseminslag tegenover Witte Huis

Bij een blikseminslag tegenover het Witte Huis zijn donderdagavond drie mensen overleden en is een persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Het viertal schuilde onder een boom voor het noodweer.

Het ongeval vond donderdagavond rond zeven uur plaats in Lafayette Square, een openbaar park tegenover de ambtswoning van de Amerikaanse president. Weerdiensten hadden gewaarschuwd voor noodweer in Washington DC.

Volgens lokale hulpdiensten waren de slachtoffers, twee mannen en twee vrouwen, er ernstig aan toe en verkeerden ze in kritieke toestand. Drie van hen overleden later in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

Een ooggetuige laat aan lokale media weten een ‘afgrijselijke klap’ gehoord te hebben, gevolgd door een felle lichtflits. ‘We zagen een aantal mensen naast een boom liggen en ze bewogen niet.’ Omstanders, onder wie beveiligers van de Amerikaanse president, hebben eerste hulp verleend.

Een weerexpert meldt op Twitter dat zes individuele stroompieken binnen een halve seconde hetzelfde punt op de grond raakten. Volgens de Washington Post komen in de Verenigde Staten ieder jaar 23 personen om het leven als gevolg van blikseminslag.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen