Foto:  AFP

Acteur Kevin Spacey verliest definitief zaak om ‘House of cards’-miljoenen

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft een rechtszaak verloren waarin hij probeerde onder een schadevergoeding aan de makers van de Netflix-serie House of cards uit te komen.

De omstreden acteur kon volgens de rechter niet aantonen waarom de schadevergoeding ‘volkomen irrationeel’ zou zijn, berichten Amerikaanse media donderdag.

De rechtbank bepaalde in november vorig jaar dat Spacey 31 miljoen dollar, omgerekend zowat 30 miljoen euro, moet overmaken aan Media Rights Capital, de hoofdproducent van House of cards.

De Amerikaanse acteur werd in 2017 ontslagen nadat verschillende medewerkers hem hadden beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgens de rechtbank pleegde Spacey daardoor ook contractbreuk ten opzichte van de makers van de Netflix-serie, en was hij hen een schadevergoeding verschuldigd. De acteur betwistte dat, maar krijgt nu dus ongelijk.

House of cards was in 2013 een van de eerste grote hits van Netflix. Na het ontslag van Spacey in 2017 volgde nog één laatste seizoen, waarin actrice Robin Wright, die in de serie de echtgenote van Spaceys personage Frank Underwood gestalte geeft, alleen de hoofdrol speelde.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden