Foto:  superyachttimes

Luxejacht van koning Albert en koningin Paola verkocht

De Alpa IV, het luxejacht van koning Albert en koningin Paola, is verkocht, zo meldt Le Soir. De identiteit van de nieuwe eigenaar werd niet bekendgemaakt, al zou het gaan om een man van Turkse afkomst.

Het koningspaar kocht de Alpa IV – zo genoemd naar de eerste letters van Albert en Paola – voor 4,6 miljoen euro en trok tussen 2009 en 2019 vaker richting Middellandse Zee met het luxejacht. Het was jarenlang de zomerse ontmoetingsplek voor de kinderen en kleinkinderen van het vorstenpaar: het biedt plaats aan negen gasten en vier bemanningsleden.

De laatste jaren werd de Alpa veel minder gebruikt, waardoor besloten werd om hem te koop aan te bieden. In augustus 2021 bedroeg de vraagprijs nog 1,95 miljoen euro, maar niet veel later zakte die naar 1,7 miljoen. Het is niet duidelijk hoeveel de nieuwe eigenaar er daadwerkelijk voor betaald heeft.

Vermoed wordt dat de nieuwe eigenaar van Turkse afkomst is, aangezien de verkoop werd afgehandeld door een tussenpersoon van Ultramar Istanbul, een Turkse handelaar in luxeboten.Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen