camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Post

PostNL biedt postbezorgers vast contract aan

donderdag 4 augustus 2022 om 3.25 uur

PostNL heeft tot 1.500 extra postbezorgers nodig. Harold Versteeg | Hollandse Hoogte

PostNL biedt alle postbezorgers in Nederland een vast contract aan. Het gaat om zowel werknemers die al in dienst zijn van het postbedrijf als werknemers die nieuw in dienst komen. Daarmee worden ruim 1.000 tijdelijke contracten omgezet in contracten voor onbepaalde tijd.

Bob van Ierland, directeur post bij het bedrijf, zegt deze stap te ­zetten om medewerkers meer ­zekerheid te bieden. ‘Met het vooruitzicht van een vast contract ­hopen we ook nieuwe postbezorgers te kunnen enthousiasmeren om bij ons te komen werken. Dat is hard nodig in de huidige krappe ­arbeidsmarkt’, zei hij woensdag in een ­toelichting.

PostNL heeft tussen de 1.300 en 1.500 postbezorgers extra nodig. Door de tekorten gebeurt het soms dat post een dag te laat wordt ­bezorgd. ‘We hebben echt mensen nodig’, klinkt het. PostNL kwam eerder al met een welkomstbonus van maximaal 250 euro in sommige gebieden, maar dat heeft nog niet genoeg geholpen. ‘Er zijn ­creatieve maatregelen nodig en we denken dat dit kan helpen.’

De vakbond FNV betwijfelt of de vaste contracten zullen helpen ­tegen het personeelstekort. Bovendien is de problematiek van flexwerk groter in de sorteercentra en bij de pakjesbezorgers, maar daarover werd woensdag niets gezegd, zegt de vakbond.

Bpost in België werkt vooral met personeel in vaste dienst.  (belga)

Aangeraden

Niet te missen