Voor tweede dag op rij lange file aan autokeuring

In Brakel is woensdagochtend een file ontstaan van enkele honderden meters lang aan de autokeuring. Sinds 1 augustus is de keuring op woensdag namelijk niet meer op afspraak. Dinsdag waren ook al lange files ontstaan aan de autokeuringsstations in Sint-Denijs-Westrem, Stekene en Aalst. In Wondelgem versperden wachtende auto’s woensdagochtend zelfs het tramverkeer.

De file aan het autokeuringsstation in Brakel begon zich al vanaf 4.30 uur ’s ochtends te vormen in de Industrielaan en nam tegen 7 uur hallucinante proporties aan. Het verkeer zat er volledig door in de knoop. Pas iets na 7 uur kwam de lokale politie de verkeersknoop ontwarren. De wagens die wachtten voor de autokeuring begonnen op het fietspad en het trottoir aan te schuiven om zo doorgaand verkeer mogelijk te maken.

Bestuurders die normaal met hun wagen naar de autokeuring in Erembodegem (Aalst) gaan, wisten van de malaise die zich sinds dinsdag voordeed . Daar stond een vrouw zelfs zeven uur lang aan te schuiven. Waar ze in Erembodegem vier tot vijf auto’s tegelijk keuren, heeft het filiaal in Brakel slechts twee aanvoerlijnen voor personenwagens.

‘Even voor 6.30 uur stond ik al in de file’, zegt Sonja Fosselle van Citroën Garage Central Station in Zottegem. ‘Ik stond toen al in de Geraardsbergsestraat. Tegen 8 uur kon ik het SBAT-terrein oprijden.’ ‘Ik hoorde dat de eerste in de file iemand was die hier sinds dinsdagavond om 23 uur stond en in zijn wagen geslapen heeft’, zegt Kristof Rousseau uit Haaltert. ‘Dinsdag wou ik naar de autokeuring in Erembodegem, maar daar stuurden ze me naar huis.’ Ook in Brakel reden bestuurders weg die geen uren konden of wilden wachten.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden