Al 174 mogelijke slachtoffers geïdentificeerd bij mensenhandel op Antwerpse bouwwerf

In het onderzoek naar vermeende mensenhandel op de bouwwerf van chemiebedrijf Borealis in het Antwerpse havengebied zijn volgens het Antwerpse arbeidsauditoraat 174 mogelijke slachtoffers geïdentificeerd. Het gaat om 17 Bengalen, 52 Filipijnen en 105 Turken.

Het arbeidsauditoraat laat weten dat een deel van de 174 slachtoffers al werd verhoord. De personen die ’volledig’ konden worden geïdentificeerd hebben bijna allemaal het voorlopige statuut ‘slachtoffer mensenhandel’ gekregen. ‘Zij zullen op termijn – ze krijgen een bedenktijd van 45 dagen – eventueel een attest van immatriculatie krijgen, wat hen toelaat hier in België te verblijven en te werken’, zegt het arbeidsauditoraat.

Het onderzoek naar de verantwoordelijken spitst zich toe op mogelijke inbreuken op de Belgische loonwetgeving en de voorwaarden op het gebied van sociale zekerheid om werknemers in België te laten werken. Het is niet uitgesloten dat er nog meer slachtoffers zullen opduiken.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen